هرچیزی که دارای جرم باشد وفضا را اشغال کند وازذرات ریزی به نام اتم تشکیل شده باشد ماده نامیده می شود .
ویژگی های مهم مواد را نام ببرید ؟
جرم ، حجم ، فضای خالی بین ذرات ماده ، جنبش و حرکت ذرات ، ربایش ذرات
حجم چیست ؟
مقدار فضایی که هرماده یا جسم اشغال می کند حجم آن ماده را مشخص می کند . واحد حجم مترمکعب یا سانتی متر مکعب است . ولی حجم مایعات وگازها را با لیتر بیان می کنند .
موضوعات مرتبط: مطالب آموزشی علوم تجربی ، نمونه سوالات علوم تجربی ، پایه پنجم ، ،
برچسبها:
برای دیدن سایر تصاویر دایناسورها، می توانید روی ادامه مطلب کلیک کنید.
موضوعات مرتبط: مطالب آموزشی علوم تجربی ، ،
برچسبها:
برای دیدن ادامه تصاویر فسیل ها، می توانید روی ادامه مطلب کلیک کنید.
موضوعات مرتبط: مطالب آموزشی علوم تجربی ، ،
برچسبها:
آشنایی با طرح جابربن حیان
(پروژه ها ي علمي دانش آموزان دوره ابتدايي)
اهداف طرح:
- سنگ بناي پژوهش دانش آموزي
- تقويت مهارت هاي IT
- تحقق اهداف دوره ابتدايي
- تقويت مهارتهاي زندگي
- شناسايي استعدادها و كار آفريني
- موقعيتي مناسب براي ارزشيابي توصيفي
والدين محترم
سلام
فرزند شما قـرار اسـت بـا انجـام يـك پـروژه علمـي در نمايشگاه مدرسه شركت نمايد . شركت در اين فعاليت علمي اثـري مانـدگار در يـادگيري فرزنـد شـما خواهـد گذاشت و به عنوان رويدادي جالب و و خاطره انگيـز در خاطرات او خواهد مانـد . هـدف ايـن اسـت كـه دانـش آموز ضمن لذت بردن از يك فعاليـت علمـي مهارتهـاي فكري و عملي دانشمندان را تجربه نموده و فرا گيـرد . در طول چند هفته اي كه فرزندتان درگير ايـن فعاليـت علمي مي شود ؛ سـعي خواهـد كـرد پـروژه اي علمـي را طراحي نموده و با استفاده از روش علمي جـواب سـؤال خود را پيـدا كنـد . ايجـاد تفكـر خلاقانـه ، مهـارت حـل مســئله و همچنــين تقويــت مهــارت هــاي نوشــتاري و گفتاري از ديگر اهداف پروژه علمي است . لازم به ذكر است ، دانـش آمـوزان بـراي انجـام پـروژه خود جزوه ها و دستورالعمل هـايي را دريافـت خواهنـد كرد كه آنها را در انجـام مراحـل مختلـف يـاري خواهـد كرد و همراهي شما كمك مي كند كار دانش آمـوز بـه موقع شروع و در زمان مقرر به پايان رسد . از آنجايي كه بيشتر كار پروژه ي علمي خارج از مدرسه و در خانه انجام مي شود از شما مي خواهيم كه در طول انجام پروژه فرزند خود را تشويق كنيد و بر پيشـرفت او نظارت داشته باشيد .
حمايت شما كليد موفقيت پروژه ي او اسـت؛ امـا تقاضـا داريم كه ميزان راهنمايي و مشاركت شـما در پـروژه ي فرزندتان تا حدي باشد كه اجراي پروژه توسط خـود او انجام گيرد و به حق او كه همان « پيشـرفت يـادگيري » است خللي وارد نشود . به اين مطلب مهم توجـه داشـته باشيد كه دانش آموز بايد شخصاً با مسائل روبرو شود و براي حل آنها كوشش نمايـد و فقـط در صـورت نيـاز از راهنمــايي مــا (والــدين و معلمــان ) بهــره منــد شــود . فرزنــدتان را در مواقــع لازم راهنمــايي كنيــد امــا اجــازه دهيد كه كليت پروژه بازتابي از تـلاش و برنامـه ر يـزي خود او باشد .
اين نكته را هم به خاطر داشته باشيد كه هزينه ي زيـاد عامل موفقيـت يـك پـروژه نيسـت و در صـورت اتخـاذ روش درست حتي با صرف چند صد تومان هم مي توان يك پروژه ي موفق انجام داد .
در صـورت مـبهم بـودن موضـوع پـروژه ي فرزنــدتان ، آموزشگاه آمادگي دارد كه با ارائه اطلاعات و راهنمـايي هاي لازم شما را ياري نمايد . جهان آينده در دست فرزندان ماست و آنان با چشـيدن لــذّت فعاليــت علمــي ، كشــفيات جديــد را در آن رقــم خواهند زد .
به اميد ديدار شما و فرزندتان در نمايشگاه علمي .
برای مطالعه ی متن کامل جشنواره ی جابربن حیان، می توانید روی ادامه مطلب کلیک کنید.
موضوعات مرتبط: مطالب آموزشی علوم تجربی ، ،
برچسبها:
موضوعات مرتبط: مطالب آموزشی علوم تجربی ، ،
برچسبها:
انرژی، منابع انرژی و تبدیلات آن
تعریف انرژی:
برای آن كه كاری انجام شود، باید انرژی مصرف شود. پس انرژی توانایی انجام کار است.
منابع انرژی:
مواد سوختنی، «سوخت» نام دارند و دارای انرژی هستند. سوخت می تواند بسوزد و تولید انرژی كند. از مهم ترین سوخت ها، می توان به زغال سنگ، نفت، گاز و بنزین اشاره كرد. در حال حاضر، بیشترین انرژی مصرفی جهان، از نفت و گاز تامین می شود. اگر میلیون ها تن درخت، تحت فشار و گرما دفن شوند، پس از گذشت میلیون ها سال،این درختان به زغال سنگ تبدیل می شوند. می توان مقداری زغال سنگ را به مدت چند دقیقه سوزاند و از انرژی گرمایی آن استفاده كرد. سوخت هایی مانند: نفت و زغال سنگ برای به وجود آمدن به زمان بسیار زیادی احتیاج دارند و ما نمی توانیم آن ها را تولید كنیم، پس، این منابع انرژی، تمام شدنی هستند و همچنین آلودگی زیادی دارند و ما باید به دنبال منابع دیگری از انرژی باشیم كه جایگزین آن ها كنیم.
انواع منابع انرژی:
1- منابع انرژی تجدیدناپذیر (جبران نشدنی یا تمام شدنی): مثل زغال سنگ، نفت، گاز و بنزین
2- منابع انرژی تجدیدپذیر (جبران شدنی یا تمام نشدنی): مثل انرژی آب جاری و باد
برای مطالعه ی کامل متن، می توانید روی ادامه مطلب کلیک کنید.
موضوعات مرتبط: مطالب آموزشی علوم تجربی ، ،
برچسبها: